DIVISION OF PROGRAM
Dealing with a program that requires delicate transitions, users divide themselves in two main styles of spaces: the focus zones, and the sharing zones. Having both in one area causes distractions and discomfort to those who are trying to concentrate on given tasks and those who choose to roam freely. Rather than creating a whole new mass to accommodate the two users, the form’s spaces are fairly split through methods of anti-form. Now, the two types of users share the building through interior and exterior divisions.
First Level - Floor Plan
Second Level - Floor Plan
Third Level - Floor Plan
STRUCTURAL CONCEPT
The design challenge was integrating two forms of physical spaces in one building. Leaving the voided areas strictly for exterior public gathering zones, the program became visually divided yet publicly inviting and non-intrusive on the main areas of concentration. In order to support these two spaces in one form, a structural space frame was designed to wrap around the elements and connect itself to the primary columns which drive the loads to the ground. The horizontal members of the frame also connect to the secondary  supports consisting of curved steel beams which act as holders for the spiraling void that penetrates the building. A series of concrete panels are used to create a finish that is used for horizontal louvered bands for visual abilities and a series of stepped platforms for the public to climb or sit on.
Back to Top